HOE MEEDOEN?

Je bent een leerling van het basisonderwijs of secundair onderwijs. Schrijf jouw persoonlijke antwoord op een van de 5 vragen. Je mag een korte boodschap, een langere tekst, een gedicht of een verhaal schrijven, of een tekening maken. Je kan ook een videofilmpje maken. Dit zijn de vragen:

  1. GELUK: Wat heb ik deze week geleerd over wat mensen gelukkig maakt?
  2. ONDERWIJS: Wat heb ik deze week geleerd over goed onderwijs?
  3. GELEZEN: Wat heb ik deze week gelezen dat anderen zou kunnen blij maken, ontroeren, verrassen of interesseren?
  4. LEVEN: Wat heb ik deze week geleerd over wat er echt telt in het leven?
  5. ONVERGETELIJK: Wat heb ik deze week geleerd dat ik nooit meer zal vergeten?

JE TEKST PUBLICEREN OP DEZE BLOG? Stuur een mail naar de5vragen@kuleuven.be met als bijlage een foto of scan van je tekst, of met als bijlage je ingetikte tekst (in een WORD-document). Door dat te doen, geef je ons de toestemming om je tekst op deze blog te publiceren. Je mag ons meer dan 1 antwoord sturen, en op meer dan 1 vraag antwoorden.

GEWOON MEEDOEN ZONDER TE PUBLICEREN OP DEZE BLOG? Dat kan ook. Je kan je tekst laten lezen door je ouders, grootouders, juf, meester, leraar, vrienden, broers of zussen. Je school kan je tekst ook publiceren op haar eigen schoolwebsite.

FILMPJE MAKEN? Je kan ook een videofilmpje over de 5 vragen maken en dat posten op je eigen Youtube-kanaal of op de website van de school, of het verspreiden via sociale media. Vermeld dan “de 5 vragen” in je titel of boodschap. Als je wilt dat je filmpje ook via onze blog bekend geraakt, dan mag je ons de link mailen, en dan posten wij de link op onze blog.

VOORBEELDFORMULIER? Download hieronder ons voorbeeldformulier (WORD) dat je kan invullen of dat je toont hoe we jouw tekst of tekening het liefst ontvangen.

Advertentie