Yigit Seber, 14 jaar, ONVERGETELIJK

Ik heb deze week geleerd dat VRIJHEID heel belangrijk is. Door het korona virus mogen we niet naar buiten en alles is gesloten. Thuis blijven is saai je hebt niks te doen gelukkig dat we wel kunnen communiceren  via instagram… met onze vrienden, familie.

Ik heb deze week geleerd dat SPORT ook heel belangrijk is. Ik kan thuis niets doen van sport en ik heb veel energie thuis ik wil iets doen maar omdat alles gesloten is door het korona virus kan ik ook niet sporten.

Advertentie

Een gedachte over “Yigit Seber, 14 jaar, ONVERGETELIJK

 1. 1: wat heb ik deze week geleerd over wat mensen gelukkig maakt?

  Normaal willen we in het weekend altijd de steden gaan bezoeken of een stukje taart gaan eten met een tas koffie, naar de cinema gaan enz. Maar als je thuis bent en niet meer naar buiten mag gaan , dan besef je dat je geluk ook in de kleine dingen kan vinden. Zoals samen bakken, samen gezellig voor de tv hangen of eens buiten gaan voetballen. Dit maakt ons even gelukkig en besef je dat geluk ook kan zitten in de kleine dingen.

  2: onderwijs: wat heb ik geleerd over goed onderwijs?

  Als ik op school zit dan ben ik liever thuis, maar nu ik thuis ben zou ik liever op school zijn. Op school hebben we een structuur en moeten we gewoon maar naar ons lokaal gaan en de lessen volgen. Nu moeten we alles zelf een beetje uit dokteren en dat zorgt voor veel chaos in ons hoofd. We worden wel goed ondersteund en kunnen rekenen op de leerkrachten, maar toch is het zeer chaotisch en zou ik liever naar school gaan. Ik zit ook met veel vragen in mijn hoofd, maar ik denk dat iedereen met deze vragen zit.

  3: wat heb ik gelezen dat anderen kon blij maken, ontroeren, verrassen of interesseren?

  Ik keek gisteren naar een programma op tv en daar was een oude man die alleen thuis zat; hij had verzorging nodig. Er was een vepleegster die de mensen aan huis kwam verzorgen en ze ging ook op bezoek bij die man. De man zei dat hij gelukkig werd als hij een lachend gezicht zag; de verpleegster lachte naar hem en hij fleurde helemaal op. Dit was heel mooi om te zien; hij werd ook helemaal gelukkig als hij begon te praten over zijn kleinkinderen en hoe gelukkig hij werd als hij post van hun ontving. Ik heb gelezen dat mensen het geluk nu vinden in de kleine dingen. Ik zelf heb nu ook ondervonden dat je door iets kleins te doen andere mensen heel gelukkig kan maken. Ik heb gefacetimed met mijn grootouders en dit maakte hun maar ook ons zeer gelukkig.

  4:wat heb ik deze week geleerd over wat echt telt in het leven:

  Wat echt belangrijk is in het leven, dat is vriendschap, liefde en familie en het geluk hoef je niet altijd ver weg te zoeken.

  5: wat heb ik deze week geleerd dat ik nooit zal vergeten?

  Wat ik nooit zal vergeten zijn de gebaren die de mensen maakten om alle mensen van in de verzorging en de veiligheid te bedanken. Het zijn misschien kleine gebaren, maar dit fleurt de mensen op en de mensen zoeken op die manier steun bij elkaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s