Assma Aquichouh, 18 jaar, beantwoordt de 5 vragen

Vandaag wil ik even stilstaan bij de coronacrisis. Die heeft ervoor gezorgd dat men niet meer naar school mag, dat men niet meer naar buiten mag voor ‘onnodige dingen’ en dat er momenteel meer dan 17 000 doden zijn over heel de wereld. Covid-19 heeft mij op heel veel vlakken van gedachten doen veranderen. Men moet weten dat de wereld op elk moment kan stoppen en dat men niet onkwetsbaar is. Vrijdag hadden we school, maandag niet meer. In januari ging alles goed, was er geen ziekte en nu is er Covid-19 en meer dan duizenden doden. Deze week heb ik geleerd dat vrijheid en gezondheid mensen gelukkig maken, dat goed onderwijs zeer belangrijk is omdat je anders niets doet en niets bijleert. Ook heb ik geleerd dat niemand onkwetsbaar is en dat iedereen moet opletten. Vrijheid en behulpzaamheid maken mensen gelukkig, maar ziekten verzwakken de mensen. Ook heb ik geleerd dat onderwijs, winkels, gezondheidszorg, ziekenhuizen en economie zeer belangrijk zijn en dat de wereld zomaar gestopt kan worden. Ten slotte leerde ik deze week dat men niet mag zagen wanneer men naar school gaat, dat men blij moet zijn en dat men van elke dag moet genieten omdat je niet weet wat je morgen te wachten staat. Ik hoop dat je na mijn tekst zelf ook nadenkt over de wereld en de maatschappij waarin we nu leven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s