Daniel Kaloyan, 17 jaar, GELUK

Uiteindelijk is geluk toch een mentale toestand en mijn definitie van geluk is momenteel veranderd. Eerst en vooral moeten wij niet alleen nu, maar ook in het algemeen het ideaalbeeld van geluk dat opgelegd is door de maatschappij loslaten. Dit zijn namelijk de ideeën over wat we zogezegd zouden moeten doen in het leven; zoals reizen, een hechte liefdesrelatie hebben, altijd uitmunten op de werkvloer of op school,… We moeten geluk zoeken in kleine dingen. Kleine dingen waarvoor we dankbaar zijn en waarvan we het bestaan appreciëren. Ook de familieleden waarmee we opgesloten zijn, de vrije tijd die wij hebben om ons leven te verbeteren en het feit dat iedereen op aarde met elkaar verbonden is vanwege deze crisis, mogen we niet vergeten. Geluk zoek ik nu in de kleine dingen. Deze pandemie toont mij aan hoe weinig waarde materiële voorwerpen en bezit eigenlijk hebben, als je weinig mensen rond jou hebt met wie je ze kan delen.

“Happiness is only real when shared.” Christopher McCandless

Lees de hele tekst van Daniel door hem hieronder open te klikken.

Advertentie

Een gedachte over “Daniel Kaloyan, 17 jaar, GELUK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s