Lotte Heyvaert antwoordt op de 5 vragen

GELUK: Affectie, liefde, sociaal contact, intimiteit, momenteel missen we allen de verbondenheid met elkaar, dit is een belangrijk item in het leven van de mens.

ONDERWIJS: Onderwijs bestaat vooral uit zelfstandigheid, door de jaren heen leren de leerkrachten je onbewust maar zeker zelfstandig werken, wat in deze periode van corona, maar ook in het latere leven zeker verder helpt.

GELEZEN: Desondanks wat we nu meemaken steunt iedereen mekaar ontzettend hard en zullen we hier alleen maar sterker uit komen, het respect voor bepaalde sectoren is meer geworden desondanks het al zeer hoog was, dit zie je bijvoorbeeld aan de witte lakens voor de zorgsector en andere essentiële beroepen en werkzaamheden.

LEVEN: Ik merk door het feit dat we elkaar minder kunnen zien en dergelijke het sociaal contact tussen vrienden en familie zeer belangrijk is voor elk individu. Het verlangen bij elk individu naar contact met familie en vrienden is veel zwaarder geworden dan voor de corona omdat we nu allemaal beseffen dat het niet altijd zo eenvoudig zal zijn en dat we van op de op andere moment kunnen gescheiden worden van onze geliefden.

ONVERGETELIJK: In deze moeilijke periode beseffen we dat we elkaar meer moeten respecteren, appreciëren, accepteren en af en toe eens iets moeten relativeren. Voor deze tijden was het altijd normaal dat we mensen anders bekeken, boos waren op elkaar,… deze tijden laten mij nu echt inzien dat dit alles niet hoeft we zijn allen gelijk, even kwetsbaar en evenwaardig.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s