Corneel Claeys, 17 jaar, antwoordt op vragen 1 en 4

Ik heb veel geleerd in deze week/weken. Iedereen zit nu binnen en zoekt een bezigheid en vooral wat afleiding. Tijdens de afgelopen week heb ik gemerkt dat het vooral mijn vrienden zijn die mij gelukkig maken. Ik zie ze nu al een week niet meer op school en ook afspreken mag niet meer, dus wat gebeurt er? Er wordt geskypet en gebeld zonder grenzen. Ook ik heb zo al gesprekken gehad en het geluk dat ik daar heb uitgehaald was overweldigend. Even niet altijd over Corona babbelen en eens met andere mensen babbelen dan met je gezin. Die afleiding in deze bizarre tijden is vaak meer dan welkom en daar haal ik mijn geluk uit.

We moeten ons geluk zoeken in de kleine dingen des levens. We halen geluk en voldoening uit het helpen van een buur die niet naar de winkel kan of mag gaan. We gaan babysitten bij de kinderen van ouders die in de zorg werken. Iedereen helpt elkaar waar dat kan. Dat is hoe het leven zou moeten zijn. Ik denk dat iedereen meer dan ooit dankbaar is dat er zoveel hulp en zorg is, maar ook dankbaar is dat je naasten nog gezond zijn of aan de betere hand uit.

Ik ben ervan overtuigd dat het moeilijke tijden zijn voor ons allemaal, maar ik geloof ook dat we allemaal geleerd hebben wat we door samen te werken en elkaar te helpen kunnen bereiken. We moeten dankbaar zijn voor het leven dat we krijgen, want op ieder moment kan je ziek worden en in het slechtste geval zelfs sterven. Dat merken we nu meer dan nooit.

Mijn conclusie is dat we samen moeten blijven vechten tegen Corona en dankbaar moeten zijn voor alle hulp die er verleend en aangeboden wordt. Wat geluk betreft, zeg ik vooral: Blijf het opzoeken en haal het uit de kleine dingen. Ik haal het uit het bellen met mijn vrienden, maar dat kan voor iedereen anders zijn. Blijf elkaar gelukkig maken en durf je dankbaarheid uiten! Daarbij ook een warme oproep om iedere avond om acht uur voor een minuutje het raam te openen en te applaudisseren voor alle hulpverleners die nu werken. Samen solidair dat is hoe we deze tijd, maar ook het leven doorkomen.

Advertentie

Een gedachte over “Corneel Claeys, 17 jaar, antwoordt op vragen 1 en 4

  1. Hoi Corneel ik vind het zelf ook heel jammer dat we onze vrienden niet meer zien maar ik heb een idee om ze toch nog elke dag te zien.
    Je kan met video bellen of afspreken als je niet met te veel bent voor het coronavirus
    Grt yordy

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s