Louise Vertriest, 17, GELUK

In deze tijden van corona heb ik al veel dingen geleerd of opnieuw geleerd. Als eerste heb ik beseft dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Niet alleen ik mis mijn vrienden en het buiten zijn, maar ook mijn zussen, mama, oma, buurman, leerkrachten en alle anderen missen de dingen die ze nu niet kunnen doen. Iedereen zit binnen zoals Maggie het ons voorschreef: “Blijf in uw kot!”, en daar probeert iedereen zich aan te houden. Iedereen heeft dus momenteel evenveel ‘geluk’, of dat zou je toch denken…

Want niet iedereen heeft het geluk met meerdere mensen samen te wonen. Als je samen met je gezin in één huis zit, zoals ik, zal je misschien al eens denken dat je liever eventjes alleen zou zijn, maar dat is ook zeker niet alles. Dit is nog zoiets dat ik deze weken al heb geleerd; wees blij dat je mensen om je heen hebt waarmee je soms eens een babbeltje kan slaan of eens een dikke knuffel kan geven in deze moeilijke periode, want er zijn veel mensen die alleen thuis zitten met niemand om mee te praten buiten de telefoon. Zij hebben niemand om eens een knuffel te geven in een moeilijk momentje of niemand om tegen te praten. Probeer dus ook nog aan deze mensen te denken in de komende weken van thuiszitten en binnenblijven en wees gelukkig dat jij wel mensen om je heen hebt.

Dus als je iemand in de buurt kent (je oma, buurman…) waarvan je weet dat hij of zij alleen woont, geef deze persoon dan een beetje moed om deze periode door te komen en laat bijvoorbeeld een kaartje achter in de brievenbus met een lieve boodschap op. Het hoeft niet altijd veel moeite te kosten om iemands dag op te fleuren met een paar lieve, bemoedigende woorden. Denk dus aan de mensen om je heen, want jij bent het niet alleen die dit doormaakt.                                                      

Sterkte en geluk nog voor de komende weken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s