Emilio Giacomucci, ONDERWIJS

Ik heb geleerd deze quarantaine dat de regering niet omkijkt naar studenten. Het normale schoolsysteem was al moeilijk genoeg voor sommige studenten en nu denken ze dat elke leerling internet, een pc, een goede thuis situatie heeft voor al hun online taken/les. Dat maakt mij boos omdat ik het gevoel heb dat de studenten als proefkonijnen worden gebruikt door de school/regering. Er wordt verwacht dat we motivatie hebben voor te leren en onze taken te maken terwijl we al 7 weken in dezelve kamer zitten en daar waarschijnlijk ook nog is examens moeten leren. Wat mij ook ergert is dat de studenten in het hoger onderwijs volledig aan hun lot worden overgelaten en weinig tot geen steun krijgen. Tijdens de veiligheidsraad wordt alles besproken buiten hoe het nu met de studenten voort moet, dat snap ik niet zo goed want nu moeten wij het maar zelf zien op te lossen terwijl de helft van de studenten geen motivatie heeft en tegen de stress van taken en examens vecht. Ondanks deze gebeurtenissen is er nog altijd geen goede oplossing voor de studenten omdat de scholen te fier zijn om is voor een keer geen examens te geven. En de studenten is van hun stress te verlossen. Zeker voor de 6 de jaars zijn examens nutteloos en overbodig, ze laten ons nu nog leerstof leren waarvan we de helft toch gaan vergeten na 3 maand vakantie dus ik snap het nut niet. Ze zouden ons beter de leerstof geven dat we volgend jaar nodig hebben om verder te studeren en de examens laten vallen. Dat zou volgens mijn veel voordeliger zijn voor de meeste studenten want volgend jaar beginnen we toch weer van nul. Wat ik ook niet snap dat sommige scholen wel en sommige geen examens hebben wat is hier het nut van. Iedereen gelijk en niet beginnen met die wel en die niet. Dat ius gewoon oneerlijk voor de meeste leerlingen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s