Senne Beeckman, LEVEN

Doorheen deze periode heb ik vooral gemerkt dat het sociale contact heel erg belangrijk voor mij was. In het begin van de quarantaine was ik blij dat er eens wat rust was in het alledaagse hectische leven. Er waren meer gezinsmomenten, wat ik heel belangrijk vind ik deze tijden. Iedereen van het gezin krijgt zo de mogelijkheid om iets te vertellen wat hij/zij kwijt wilt over wat dan ook. Dit bracht ons allemaal nog dichter bij elkaar. Het zijn die momenten die een gezin goed draaiende houden. Helaas had de quarantaine op mij ook een minder goede invloed. Ik ging drie van de vijf middagen in een schoolweek bij de oma’s en opa’s eten. Dit viel allemaal weg en we kregen het verdict dat het beter was het contact met hen te vermijden. Dit was voor mij een zware klap. Ik merk nu ook op dat ik er echt van geniet als ik bij hen was en dat het zeer belangrijk voor mij is. We proberen soms eens een bezoekje te brengen vanop afstand, maar het is niet hetzelfde als voordien. Het gemis van mijn vrienden is ook groot. We proberen op allerlei manieren toch nog zoveel mogelijk contact te houden. Dit doen we door te skypen of in een klein groepje eens af te spreken om eens te barbecueën of iets dergelijks. Vrienden zijn heel belangrijk in het leven dat heeft deze periode mij ook nog eens extra duidelijk gemaakt. Wat voor mij persoonlijk ook essentieel is in het leven is muziek. Het helpt me om door deze barre tijden te komen. Het geeft me de kracht om deze situatie beter door te komen. Het geeft me een extra ‘boost’. Ik speel ik voetbal, dit mis ik nu ook enorm hard. Het was een plek waar ik me eens goed kon uitleven. Dit probeer ik toch nog te doen door eens te gaan lopen of fietsen doorheen de week. Kortom, het gene dat voor mij het meeste telt in het leven is op dit moment het sociale contact met familie en vrienden, omdat ze in alles wat je doet in je leven toch een grote rol spelen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s