Choice Izekor, 16 jaar, LEVEN

Wat ik over het leven heb geleerd,is dat het nooit gemakkelijk is.Deze crisis is slechts één van de vele problemen die we zullen krijgen en oplossen wij mensen hebben veel ergere dingen mee gemaakt dit vergeleken met de ijstijd is gewoon dit kinderspel.Maar één ding weet ik zeker dat we voor elk probleem een oplossing zullen vinden.Deze crisis heeft me geleerd hoe ik hoop heb in de donkerste tijden en die hoop nooit meer los te laten ook al lijkt alles al voor gezien. Deze tijden hebben me geleerd om op andere te vertrouwen, want als je dat niet doet heb je niemand waar je op kunt leunen in deze moeilijke tijd.iedereen heeft minstens een persoon nodig en mijn  steunpaal is Yves als ik alle hoop zou loslaten is hij er weer om me eraan te herinneren dat we dit samen moeten doen,als ik mijn schoolwerk verlaat is het weer hij die me een belletje geeft en zegt dat ik terug effe moet bezinnen.

Ik was bang toen corona het land binnen drong,al snel waren er doden,zieken,pijn en verdriet. de scholen moesten sluiten de lessen stopten op het eerste gezicht zei ik: ‘super eindelijk vroegtijdig vakantie’ maar na een dag of 5 begon ik mijn vrienden te missen zelf de leerkrachten.Ik zou er alles voor over hebben om deze crisis te laten stoppen.Maar zelfs door al het slechte wat er was gebeurd gaf ik me nooit gewonnen,zolang er hoop was hoe klein en bijna uitgedoofd het ook is zolang het er is geef ik me niet gewonnen iedereen om me heen speelt een kleine rol in deze strijd (mijn begeleiders, leerkrachten, familie en de hele wereld) zullen we deze moeilijke strijdt overwinnen.

We moeten van ons problemen leren en er 10x sterker terug komen en in deze crisis hebben we de kans gekregen om dat te doen zodat als er weer zo’n geval komt we er klaar voor staan en die gedachten alleen is voor mij genoeg om de virus recht in de ogen te kijken als we het hebben verslaan. Hopelijk heeft mijn bericht jullie nu ook aan het denken gezet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s