Brit Vandekerckhove, 18 jaar, GELUK

Ik vroeg me al een tijdje af wat nu een mens echt gelukkig maakt. Doordat ons druk leven (naar school gaan, gaan werken, met vrienden afspreken, …) even op pauze werd gezet, had ik meer tijd om hierbij stil te staan. Ik leerde tijdens deze lockdown elke dag iets meer over wat geluk is. Geluk zit niet alleen in de dure en materiële dingen , maar vooral in kleine en simpele dingen. Mooi weer, lekker eten, meer aandacht krijgen van je geliefden, je ouders meer zien, enz… . Ik leerde stilstaan bij die momenten waar ik vroeger geen aandacht aan gaf en die ik gewoon liet voorbij gaan. Ik leerde genieten van alle kleine momenten die mij gelukkig maakten. Ik leerde accepteren dat een slechte dag ook eens kan. Ik leerde gelukkig te zijn met wat ik kreeg en het mooi gevoel van geluk te accepteren. Dit allemaal zorgde ervoor dat ik nu eindelijk weet wat geluk is en hoe het voelt om gelukkig te zijn. Geluk is iets waar je zelf voor zorgt en haalt uit de mooiste, leukste en kleinste dingetjes die je nu kan beleven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s