Thomas Raes, GELUK

Deze lockdown heeft me veel geleerd over geluk. Het heeft me geleerd dat geluk verscholen zit in soms de kleine dingen. Denk maar aan een knuffel aan je geliefden. Op zich heeft één knuffel niet zo veel betekenis, maar in deze periode mis je ze wel. Je dacht altijd dat ze niet echt iets betekenden, maar dat deden ze wel. Ze betekenden veel, voor zowel je grootouders als voor jezelf.

Dankzij al deze tijd thuis begin je te begrijpen hoe belangrijk huisdieren zijn. Je vond ze altijd al belangrijk en hebt ze altijd al graag gezien. Maar in een tijd zoals deze kan het heel troostend zijn om hem of haar eens vast te pakken. Ze zijn altijd al familie geweest, maar nu zijn ze dat meer dan ooit.

Geluk komt ook van omgaan met mensen. Je kan wel dingen vinden om te doen thuis of eens een eindje gaan lopen of fietsen. Jammer genoeg doe je deze dingen alleen. Alleen zijn is soms wel leuk, maar het is zeker niet iets voor altijd. Een leuke babbel met vrienden of familie kan een gewone dag in een onvergetelijke dag omtoveren.

Nu je de hele tijd thuis zit, heb je ook meer vrije tijd. Tijd waar je zelf kan beslissen wat je ermee doet; je kan luilekkeren, of je kan deze tijd gebruiken om jezelf iets nieuws aan te leren. Hoe onnuttig sommige dingen er ook uitzien maakt vaak niet uit. Het kan leuk zijn om iets nieuws te leren, en eenmaal je het kan heb je de zelfvoldoening dat je jezelf iets nieuws heb aangeleerd. Dit is één van de dingen die mij gelukkig maken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s