Lars Vandekerckhove, 18 jaar, ONVERGETELIJK

Het 6de middelbaar. Een jaar waarin normal gezien alles veranderd maar ook een jaar waarin heel veel gebeurd. Normaal gezien moesten we de ervaring meemaken van laatstejaars reizen en de festiviteiten rond de laatste 100 dagen van het middelbaar. Maar dit jaar ging dat jammer genoeg niet. Wij hebben de ervaring meegemaakt van het leven tijdens een pandemie. Een ervaring waar wij over 30 jaar nog over zullen praten.

Er zijn heel veel onvergetelijke dingen gebeurt maar wat ik het meest ga onthouden is het feit hoe meer inzicht ik en ongetwijfeld nog vele andere mensen hebben gekregen over wat er nu eigenlijk belangerijk is in het leven. Wat onvergetelijk is voor mij is dat iedereen samenkwam en inzag dat er maatregelen nodig waren maar dat ze ook inzagen wat er nu eigenlijk belangerijk is in het leven zoals gezondheid, familie, vrienden, en het feit dat leerkrachten voor hun leerlingen door de bres sprongen om hen toch op een bepaalde manier kwalitatief onderwijs te geven.

Maar wat er mij ook gaat bijblijven is het feit dat er verschillende waren die de maatregelen aan hun laars lapte en feestjes organiseerden of zich eigenlijk helemaal niks aantrokken van wat er allemaal gebeurde in de wereld. Maar wat ik zeker ga onthouden is dat ik mijn familie heb kunnen beschermen maar ook mijn omgeving door mij aan de maatregelen te houden en dat is wat ik het meest ga onthouden dat ik er voor heb kunnen zorgen dat iedereen in mijn buurt gezond bleef en dat wij te samen deze crisis hebben kunnen overleven

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s